dinsdag 19 november 2013

Getting Naked en L2 Zorg, vakantieliteratuur voor mensen die geïnteresseerd zijn in management!

De afgelopen twee weken tijdens een vakantie had ik de gelegenheid om twee interessante boeken te lezen. Op dit blog heb ik ze al eens eerder aangehaald. Het ene boek is "L2 Zorg" van Kjeld Aij en Bas Lohman en het andere "Getting Naked" van Patrick Lencioni.

Het boek "L2 Zorg" is een aanrader om te lezen als je kennis wilt maken met hoe lean procedures kunnen worden opgepakt en weggezet in een organisatie. Het boek is door de auteurs boeiend geschreven en door de puzzelstukken, die aan belangrijke kernelementen raken, een compleet verhaal. Wat mij betreft is de boodschap die het boek vooral uitademt het feit dat je tijd en ruimte moet maken voor het doorvoeren van een gekozen proces en dat de leiding van een organisatie achter deze veranderwens moet staan wil het een lans van slagen hebben.

Het tweede boek, waar ik naar uit heb gekeken, is het boek "Getting Naked" van Patrick Lencioni.

Samengevat is het een boek wat er op neerkomt dat je als consultant al je aangeleerde werkwijzen/trucjes moet afleggen en dat je onbevangen een klant tegemoet moet treden, natuurlijk wel met de kennis en ervaring die je meeneemt. Daadwerkelijk geïnteresseerd zijn in de klant is belangrijker dan uit zijn op het contract.

Een boek absoluut waard om gelezen te worden. Het boek leest heel makkelijk weg, ook al is het in het Engels geschreven. De wijze van schrijven is pakkend en stelt je in staat de principes van ‘getting naked’ goed te doorgronden. Dit boek moet je als ‘aankomend’ consultant lezen of gelezen hebben.

NB  Mocht iemand meer willen weten, stel gerust een vraag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten