maandag 4 maart 2013

Oorspronkelijke betrokkenheid is weg, wat nu?

Na het lezen van boeken en het voeren van tal van gesprekken is steeds meer het idee ontstaan dat er mensen zijn die met veel enthousiasme zijn begonnen een bedrijf op te bouwen, maar nu het idee hebben dat ze er van vervreemd zijn of raken.

Daar zijn verschillende redenen voor aan te voeren. Een daar van is dat iemand die creatief sterk is niet per se in staat is een bedrijf te leiden. Met veel enthousiasme is hij begonnen zijn levensdroom invulling te geven maar als het er dan staat en hij ziet wat er allemaal voor nodig is om het draaiende te houden, zoals: het zorgen voor de cashflow, het in de markt zetten van producten, het zoeken van klanten, de gesprekken met het personeel, dan draait zijn maag om.Noch afgezien van de zorgen voor een bedrijf in een periode van recessie.

Dat betekent niet dat het fout hoeft te gaan, tenslotte is er veel te leren. Maar wat wel handig is om in gesprek te gaan met een onafhankelijke derde die je de spiegel kan verhouden van je bedrijf en van jezelf. Een breed opgeleide deskundige die zonder last of ruggespraak je kan vertellen wat hij ziet. Noem het spiegelgesprekken die je motiveren om keuzes te maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten